ידיעה בלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב-
לפסק הדין בעניין פלוני נ' פלונית
כשנתיים לאחר הנישואים, ברחה האישה עם הילד המשותף לארה"ב ולא חזרה מאז. האישה, שסירבה לאורך השנים לתת לבעלה גט, אף המירה את דתה ושינתה את שמה, כך שלא ניתן לאתרה. ביה"ד הרבני המליץ לבעל לבקש היתר לשאת אישה נוספת, וכך עשה.
מעשה באדם שביקש להתגרש מאשתו באמצעות שליח למקום מושבה בארה"ב וכן לקבל היתר להינשא לאשה אחרת.
תחילתה של הפרשה בנישואי בני הזוג והולדת ילד משותף. כשנתיים לאחר הנישואין, טסה האשה עם בנם למה שלטענתה, אמור היה להיות ביקור משפחתי, אך מיד עם הגעתה לארה"ב, הודיעה לבעלה כי אין בכוונתה לחזור לישראל.
האב המזועזע פנה לבית המשפט בארה"ב בתביעה להשבת הילד לישראל על פי אמנת האג. במסגרת התביעה שהתנהלה בארה"ב, התגרשו בני הזוג באופן אזרחי.
הבעל, שמבקש עתה להינשא לאחרת, פתח בהליכי גירושין בבית הדין הרבני על מנת שהגירושין יקבלו תוקף הלכתי.
במהלך נסיונותיהם הרבים של בית הדין הרבני והבעל לאתר את האשה הסרבנית, הם גילו לתדהמתם כי האשה המירה את דתה ושינתה את שמה ושם משפחתה לשמות שאינם יהודים.
בהמלצת בית הדין הרבני, פנה הבעל להליך של קבלת היתר לשאת אישה נוספת וזאת בגלל סירובה העיקש של אשתו לקבל את הגט.
אם 100 רבנים יאשרו- יוכל להינשא לאחרת
בית הדין הרבני ציין את חרם דרבינו גרשום האוסר נישואין ליותר מאשה אחת. בענייננו, הוסיף בית הדין, כי מאחר שבני הזוג התגרשו באופן אזרחי, החרם לא חל, ולכן ניתן להתיר להינשא לאישה שנייה.
עוד נקבע, כי שינוי שם משפחתה של האשה מעיד על נישואיה לגוי ולכן רואים אותה כמי שזנתה תחת בעלה. אם כך הוא הדבר, בוודאי שיש להתיר לבעל לשאת אשה נוספת.
לבסוף, נפסק כי האישה מחויבת לקבל גט, אך היא תהיה אסורה לאחר. בית הדין ציין, כי חיוב האישה בקבלת הגט, הוא אף לטובתה, כיוון שהיא עוד עשויה לשוב ביום מן הימים לדת היהודית. כמו גם כי מוטב לה להחזיק בסטאטוס גרושה בזמן שהיא מתהוללת מאשר שתחשב לאשת איש.
כמו כן, הבעל קיבל היתר להינשא לאשה נוספת בכפוף לאישור נשיא בית הדין הרבני הגדול ובכפוף לחתימתם של 100 רבנים (כפי שמתחייב על פי חרם דרבינו גרשום).
הוצאות לא נפסקו.
לא כדאי לבנות על פסק הדין כתקדים
לדברי עו"ד צבי טהורי, העוסק בדיני משפחה, "נראה שגברים יבקשו לעשות שימוש בפסק דין תקדימי זה על מנת לנסות לקבל היתר נישואין. ואולם, היות ומדובר בנסיבות ועובדות חריגות- לא כדאי 'לבנות' על פסק דין זה כתקדים מחייב".
לפסק הדין בעניין פלוני נ' פלונית
למדור: דיני משפחה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.